Meimar salades – recepten
Meimar salades ’s bestaan standaard uit:
- Lolo rosso
- Lolo bianco
- eikenblad
- Ijsberg sla
- Zonnebloem pitten
- Croutons
- Appelstukjes (golden delicious)
- Tomaten
- Komkommer
- Druiven wit of blauw
Standaard salade bereiden
- Lolo rosso en lolo bianco snijden in reepjes van 1 centimeter breed
- IJsbergsla in fijne reepjes en de eikenblad het rode gedeelte grof snijden
- Goed wassen en droog slingeren
- Komkommer en tomaten in plakjes of blokjes
Standaard salade garneren met de tomaat, komkommer, croutons en appelstukjes
Zalm en gerookte forel salade
Op de salade de reepjes gerookte zalm en uienringen
Tonijn salade
Blikje tonijn uit laten lekken en in stukjes op de salade garneren
Scampi salade
De met knoflook gebakken scampi’s over de salade garneren
Vis trio salade
De zalm, forel en de scampi’s over de salade garneren
spekjes salade
De uitgebakken spekjes over de salade garneren
Kipsalade
Kipfilet insmeren met kipkruiden en in oven op 200 graden afbakken. De kip op bovenstaande salade garneren
Kip spekjes salade
Over de kipsalade de spekjes garneren
Steaksalade
Kogelbiefstuk in reepjes snijden en kort bakken aan beide zijde en op de salade garneren
Steaksalade met spekjes
De uitgebakken spekjes over de salade garneren
Fetasalade
De uitgelekte feta over de salade garneren
Valdieu salade
Het Valdieukaasje in de over opwarmen en over de salade garneren
Valdieusalde met spekjes
De uitgebakken spekjes over de salade garneren
Ham/kaas salade
Ham en/of kaas in blokjes of reepjes over de salade garneren
Appelsalade
Appel in stukjes garneren over de salade
Thousand island dressing
Onze heerlijke dressing voor alle versie salades
bieslookdressing
Bieslook saus wordt gebruikt op alle gerookte vissoorten als forel en zalm
remouladesaus
Remoulade saus is zeer geschikt voor gebakken vis zoals kibbeling, schol of kabeljauw